Ferestre/ flux de ŞTIRI

Thursday, 30 September 2010

Concursul literar național - organizat de ADLITTERA Project

Autorii cu vârste de peste 18 ani, ale căror lucrări nu au mai fost publicate, își pot înscrie creațiile pe idc.adlittera.com până la data de 31 octombrie 2010, la una sau mai multe dintre cel trei secțiuni ale concursului: poezie, proză scurtă și scenariu.
Premierea câștigătorilor va avea loc la standul ADLITTERA Project din cadrul Târgului de carte „Gaudeamus”, în luna noiembrie.
Prin înscrierea în concurs, autorii vor avea de asemenea ocazia de a participa la o serie de ateliere creative în care vor primi informații tehnice despre scrierea și practicile creative de la personalități artistice tinere și de referință ale momentului.
„Incubatorul de condeie” vine în sprijinul scriitorului amator din România, îi oferă spaţiul unde să-şi afirme aptitudinile literare dar, mai ales, îi oferă ca recompensă publicarea şi promovarea sa de către editurile partenere ale concursului.
Prin concursul „Incubatorul de condeie” organizătorii urmăresc să crească interesul pentru cultură, educând tinerii prin lectură şi creându-le un spaţiu alternativ şi apropiat de gustul lor pentru a se exprima liber.

http://idc.adlittera.com/

regulament

Despre concurs

AdLittera Project şi d’Avid Communication Boutique lansează Concursul literar „Incubatorul de condeie”.
Competiţia, organizată la nivel naţional, este deschisă tuturor autorilor ale căror lucrări nu au mai fost publicate, cei interesaţi putând să îşi înscrie manuscrisele până la data de 31 octombrie 2010.
Lansarea oficială a Concursului „Incubatorul de condeie” (IDC) are loc pe 27 septembrie iar evenimentul se încheie pe 21 noiembrie 2010. Aceasta este precedată de un plan de comunicare la baza căruia se află parteneri media (tradiţionali şi online). Anunţurile apar în cotidiane, reviste, pe bloguri, forumuri şi pe website-ulwww.idc.adlittera.com.
Organizatorii, alături de Sponsorii şi Partenerii concursului, vor premia cele mai creative, originale şi pertinente lucrări literare. Juriul este compus din reprezentanţi ai editurilor care vor publica lucrările selectate.
ARGUMENT:
Scriitorii anonimi au posibilităţi restrânse/limitate de accedere pe piaţa de carte. Prin concursul literar „Incubatorul de condeie”, AdLittera Project le oferă celor cu adevărat talentaţi o şansă de afirmare.
Prin concursul literar naţional „IDC”, organizatorii îşi propun:
- creşterea interesului pentru cultură în rândul tinerilor
- realizarea unui centru cultural de propulsare a noilor talente
- lansarea valorilor literare în circuit naţional
- redobândirea valorilor în cultură şi artă
- educarea tinerilor prin lectură
- crearea unui spaţiu alternativ, nonconformist, actual, mult mai apropiat de gustul tinerilor, care să aducă beneficii spirituale pe termen lung, chiar dacă rezultatele nu vor fi imediat perceptibile.
SCOPUL CONCURSULUI:
- Afirmarea individului cu aptitudini literare
- Stimularea creativităţii
- Recunoaşterea publică a valorilor
- Recompensarea talentului prin publicarea lucrărilor
- Atragerea de surse financiare în cultură şi artă
- Educarea şi implicarea publicului, Sponsorilor şi Partenerilor în cultură şi artă.

No comments:

Post a Comment