Ferestre/ flux de ŞTIRI

Thursday 18 November 2010

Lansare de carte: Sânge satanic de Cristina Nemerovschi


“Ascult black metal, sunt ateu, lumea mă crede satanist, sunt bisexual, mizantrop, uneori doar misogin, scriu o carte, beau în fiecare zi şi mă droghez  în fiecare săptămână” (Cristina Nemerovschi : Sânge satanic Herg Benet Publishers, 2010)

Herg Benet Publishers

lansează un roman-eveniment: Sânge satanic de Cristina Nemerovschi.

Lecturi, discuţii şi întâlnire cu prozatoarea în clubul FIRE din București (str. Gabroveni, nr 12, la subsol), vineri, 19 noiembrie, începând cu ora 19.30.

Alături de Cristina Nemerovschi vor fi Doina Rumști, Gelu Vlașin, Leo Ancuța, egofobişti, scriitori ai ultimului val, post-fracturişti, post-minimalişti, post-milenarişti. Adică generaţia cea mai fierbinte a scrisului românesc.



Despre Sânge satanic

Mizantropie, droguri, moarte, chefuri sălbatice, ură, cimitire, alcool, popi, boală, metal, rockotecă, sex cu părinții, depresie, umor negru, sado-masochism, izolare, crimă, viziuni… Ce culoare au experiențele unui nihilist din 2010? Dacă Stavroghin ar fi trăit în lumea de azi, ar fi purtat oare brățări cu țepi și cruci întoarse? Ar fi dormit Holden Caulfield, beat, pe băncile celei mai true bodegi? Ar fi ucis Maldoror corporatiștii și vedetele Tv, după care s-ar fi băgat la headbanging pe Cannibal Corpse?

Herg Benet Publishers
www.hergbenet.ro
www.libraria.hergbenet.ro.


Câteva fragmente din roman pot fi citite accesând următoarele link-uri:

http://egophobia.ro/revista/?p=3777

http://tiuk.reea.net/index.php?option=com_content&view=article&...

http://www.waterytimes.com/arhiva/nr3/proza.html



“Sânge satanic e o carte excepţional scrisă, care nu seamănă cu nimic! Cristina Nemerovschi iese din clişeele scrisului şi creează o viziune epică atât de convingătoare, încât, citind-o, te simţi imediat contaminat de aventura adolescenţei răzvrătite.” (Doina Ruști)


“Există trei modalităţi de a recomanda romanul autoarei Cristina Nemerovschi: este o re-trăire a adolescenţei, o descriere a infernului şi  primul roman cu metalişti din literatura română. …Dacă vreţi un roman antisocial, cu faze hardcore filosofice dar şi cu umor  negru dadaist, cu scene de sex şi de măcel, dacă vreţi primul roman metal din România, confesiunile unui „satanist” bisexual şi misogin, aţi ajuns în locul potrivit! ” (Ștefan Bolea)

“Proza Cristinei Nemerovschi surprinde materialitatea psihică a unor apariţii de genul gândacului kafkian. Această materialitate (care constituie de altfel şi substanţa narativă din care se detaliază şi rafinează structurile textuale) e un gard de sârmă ghimpată venit de undeva din preistioricitate şi desprins parcă direct din pielea solzoasă şi corozivă a dinozaurilor; un joc cu vulcani cu sânge (în loc de lavă) legaţi între ei ca nişte vase comunicante la care Eterul Întunecat suflă şi cântă ca la nai o grandioasă simfonie a apocalipsei.”(Ormeny Francisc)

Cristina Nemerovschi s-a născut în București. A absolvit Facultatea de Filosofie din cadrul Universității București și un master al aceleiași facultăți. Este redactor la revista EgoPHobia și colaborator permanent Europe’s Times and Unknown Waters. A publicat proză, articole de filosofie, critică literară, interviuri în revistele EgoPHobia, Tiuk!, Europe’s Times and Unknown Waters. Semnează și cu pseudonimul Morgothya.

Site autor: www.morgothya.ro

No comments:

Post a Comment