Ferestre/ flux de ŞTIRI

Wednesday 13 April 2011

Albumul de pictură "Îmbrăţişează-mă-n culoare", artist Maia Martin

Dragii mei,
cu bucurie vă anunţ apariţia albumului de pictură "Îmbrăţişează-mă-n culoare", artist Maia Martin. Albumul este însoţit de articolul "Edenul iluzoriu"* semnat de Eugen Dorcescu, de articolul "Aventura spirituală"** semnat de dr. Dorel Schor şi de un articol ce poartă titlul numelui albumului, semnat de mine.
Le mulţumesc domnilor Eugen Dorcescu şi dr. Dorel Schor pentru răbdarea cu care s-au aplecat asupra acestui album şi pentru analizele făcute.





Albumul de faţă constituie un început pentru două colecţii. Pe de o parte colecţia mea personală, colecţia Maia Martin, iar pe de alta Colecţia online de artă Cititor de proză.


Albumul îl puteţi citi aici

http://en.calameo.com/read/000310051a5ca70438ec0
şi aici
http://en.calameo.com/read/000616912e60b3c9b037e

Iată mai jos motivaţia acestui proiect expoziţional scrisă de mine în septembrie 2009:
“Expoziţia „Îmbrăţişează-mă-n culoare” reuneşte compoziţii abstracte şi abstract-figurative. Am simţit dorinţa de a mă desfăta în bucuria pură de a aşterne culori în structuri diverse şi de a le înfrâna apoi cu ajutorul liniei. O linie neagră, superbă în raţionalitatea ei. Am simţit actul de creaţie ca o luptă între Iraţional, reprezentat de culoare şi Raţional, reprezentat de linie. Am înţeles astfel că Raţionalul îmblânzeşte Iraţionalul, iar Iraţionalul dă farmec Raţionalului. O joacă mentală ce s-a transpus în căutări înfrigurate de noi efecte plastice. O căutare a unor texturi, a unor structuri, a unor linii compoziţionale care să mă alinieze şi totodată să mă alunge din umbra marelui Kandinsky. Cu bucurie expun acum publicului aceste lucrări pentru a putea fi şi lor prilej de încântare vizuală a şerpuirii liniei în teritoriul culorii.”

Detalii:

Coordonator colecţie şi redactor de carte Emanuel Pope
Tehnoredactare Maia Martin
Grafica colecţiei Maia Martin

Site-ul Colecţiei Cititor de proză, artă

Vizionare şi lectură plăcută,
a consemnat pentru dumneavoastră Maia Martin
14 aprilie 2011


sursa: http://martinmaia.blogspot.com/2011/04/albumul-de-pictura-imbratiseaza-ma-n.html

No comments:

Post a Comment